Blogcu'da siksik gordugum ve tahammul edemedigim problemler beni tasinmaya itti , ama o blogumdan da vazgecemeyecegimi anladim.
Blogcudaki sayfama bundan sonra elisi hobileri koyacagim ,bloglarimi takip ederseniz beni mutlu edersiniz.
Gelelim pastama.. Once komsulara ikram ettim; tum rejimde olanlar birer yudum aldiktan sonra bayilacak gibi oldular.Sonra esime tattirdim;
"Diger pastalarin gucenmesin ama omrumde yedigim en guzel pasta"
dedi.
MALZEMELER
PANDISPANYASI ICIN
- - 5 yumurta
- - 1 su bardagi seker
- - 1.5 su bardagi un
- - 1 paket kabartma tozu
ARA KAT KREMASI ICIN
- 3 su bardagi sut
- - 3 yemek kasigi un
- - 10 yemek kasigi seker
- - 3 yumurta sarisi
- - 1 paket vanilya
- - 1 paket krema(krem likid)
- - 1/4 portakal kabugu rendesi
ISLATMAK ICIN
- 1 su bardagi portakal suyu
SUSLEMEK ICIN
- 1 poset krem santi
- 1portakal
- tart parlaticisi
YAPILISI
- Yumurtalarin beyaz ve sarilarini ayiriyoruz.Beyazlarini kopurtup,sekeri ekliyoruz,sonra sarilari ve sonra un ve kabartma tozunu ekleyip karistirip ,yagladigimiz kek kalibinda onceden isinmis 175° lik firinda pisiriyoruz.
- Kekimiz bir tarafta sogurken biz diger yanda arakata surmek icin sosumuzu hazirliyoruz: kremayi mikserle cirpip krem santi elde ediyoruz ve dolaba kaldiriyoruz.
- Sut,seker,un,yumurta sarisini bir tencereye alip orta ateste karistirarak bir muhallebi elde ediyoruz.Atesten indirmeden once portakal kabugu ve vanilyayi ilave ediyoruz , karistirip, sogumaya birakiyoruz.
- Sosumuz sogurken bir taraftan krem santiyi uzerinde yazan sekilde hazirliyoruz ve dolaba kaldiriyoruz.
- Sogumakta olan sosu ara ara cirpiyoruz ki uzeri kurumasin.
- Kekimizi bolmek istedigimiz kadar kata boluyoruz.
- Soguyan muhallebi ve dolaptaki cig kremadan elde ettigimiz krem santiyi hafifce karistiriyoruz.
- Kek kalibimizin icine ilk pasta katini alip portakal suyunun yarisiyla islatiyoruz. Uzerine muhallebili sosu dokuyoruz ve ikinci kati kapatip kalan portakal suyunu dokuyoruz ve buzluga kaldiriyoruz.
- Orada iki saat bekledikten sonra kaliptan cikardigimiz pastayi dolaptaki krem santinin yarisi ile sivayip yarisi ile de susluyoruz.
- Bir portakali kesip soyup dilimlere ayiriyoruz ve her dilimi sanki bir daha dilimlermis gibi ortadan ikiye kesiyoruz.
- Dilimledigimiz portakallari islak kismi uste gelecek sekilde diziyoruz.
- Tart parlaticisini uzerinde yazan tarife gore hazirlayip portakallarin uzerine suruyoruz.
NOT
- Ben tart parlaticisini ilk defa kullandim ve kasikla dokmek istedim az kalsin pastayi mahvediyordum .Uzerinde firca ile surun yaziyor ona dikkat edin derim ben gibi denememis birisi olursa..Bu devirde...
- Daha onceki pastalarimda nisasta kullaniyordum ama nisastam bitti.Pofuduk pofuduk olmadi pastam ama genede cok begenildi nisastasi olanlar onunla da deneyebilir.(1 paket kenton marka nisasta=1.5 su bardagi un islemini uygulayarak malzeme degisikligi yapabiliirsiniz).