24 Şubat 2009 Salı

GONLUM SENDE (Muhallebili kurabiye)



Bu fikri Portakal Agaci'ndan edinmistim gecen sene kendi tariflerime gore uyarladim.Yiyip de begenmeyeni gormedim Allah'a bin sukur.Verecegim tarif sadece disi kakaolu ici beyaz olan tarif . Digerini yapmak isteyen olursa, kakaoyu kurabiyeye degil muhallebiye koyup muhallebiden de yumurta ve vanilyayi cikarabilir.

MALZEMELER

MUHALLEBISI ICIN

  • 2 su bardagi sut
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kasigi un
  • 4 yemek kasigi seker
  • 1 paket vanilya
  • 1 cimdik tuz

KURABIYE HAMURU ICIN

  • 1 su bardagi yogurt
  • 1.5 cay bardagi siviyag
  • 1 yemek kasigi kakao
  • 4 yemek kasigi seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • yeteri kadar un

YAPILISI

- Once muhallebi yapimi ile basliyoruz. Bir tencerenin icine soguk sutu,unu,yumurtayi, sekeri ve tuzu koyup altini acarak, cirpma teli ile surekli karistiriyoruz. Karisim koyulasip puding kivamini alinca vanilyayi da ekleyip ocaktan aliyoruz.Muhallebimizi ara ara karistirarak sogumasini ve topaklanmamasini sagliyoruz.
- Kurabiyemiz icin ;sirasiyla;yogurdu,yagi, kakaoyu,sekeri, un ve kabartma tozuna karistirarak kulak memesinden yumusak bir hamur elde ediyoruz.
- hamurdan cevizden buyuk parcalar koparip avuc icinde acarak ortasina muhallebiden bir tatli kasigi koyup kenarlarini birlestiriyoruz. bitisik kisimlari alta gelecek sekilde tepsiye diziyoruz.
- Onceden isinmis 220 ° lik firinda uzeri kizarana dek pisiriyoruz.(20 dk ile 30 dk arasinda degisiyor)