3 Mart 2009 Salı

PATATES GRATIN ('Gratin dauphinois')




Bloglarin birinde gordum ama hangisiydi bilmiyorum. Eger bulursam ya da o kendisini tanidiysa cooook tesekkur ederim cunku omrumde yedigim ennnn guzel yemeklerden biriydi. Daha once restorantlarda falan yemistim ama her zaman oldugu gibi evde , elde yapilanin tadi bir baska oluyor.Cok pratik ve cok lezzetli bir yemek denemenizi israrla tavsiye ediyorum. Tarifi aklimda kaldigi kadariyla uyguladim ama gercegi de boyleydi herhalde . Vee diyorum ki bu gune kadar bu lezzeti bosu bosuna kacirmisim.


MALZEMELER



  • 8-9 adet patates

  • 2 kutu krem likid

  • 1 cay bardagi kasar rendesi

  • tuz, karabiber

YAPILISI


- Patatesleri soyup, halka halka dogruyoruz.


- Patateslerin uzerine kremalari dokup tuzunu da ekleyip harmanliyoruz.


- Firin tepsisine dokup ,uzerine karabiber serpistiriyoruz ve onceden isitilmis 235 ° lik firinda patatesler yumusacik olup hafiften uzeri kizarmaya baslayincaya kadar(ki bu islem 20 dk anca surmustur) pisirip , uzerine kasar rendesini ekliyoruz. Bir bes - on dakika da boyle pisirip ballandira ballandira yiyoruz.


- Hatta yemegi bitirdikten sonra kalani olursa onu da tatli niyetine yiyoruz.