25 Mart 2009 Çarşamba

HEM KIYMALI HEM ZEYTINYAGLI BAMYA

Bana bakmayin ben ne yerim ne de yaparim.Kayinvalidemin yaptigi bir yemek cok canim cekti ama bir turlu yiyemiyorum boyle sebzeleri.Allah kizima boyle kotu aliskanliklar vermesin ayni babasi gini olsun insallah.

MALZEMELER
  • 1 sise konserve bamya
  • 100 gr kiyma
  • 1 limon
  • 1 yemek kasigi salca
  • 1 bulyon
  • sicak su
  • zeytinyagi
  • siviyag.

YAPILISI

- Cok az siviyagda kiymayi, salcayi ve bulyonu kavuruyoruz.Su ekleyip kaynamaya birakiyoruz.

- Bu arada konserve bamyamizi suzgece dokup bir su yikiyoruz.

- Hafif suzulen bamyayi da tencereye aliyoruz.Kaynamasini bekleyip limon ve zeytinyagini da ekleyip pismeye birakiyoruz.