Sagolsun "yersofrasi"arkadasim tarifi onda gorur gormez denedim ve icine fazladan bir sey daha ekledim cok nefis, pratik bir lezzet oldu . Cok tesekkur ediyorum.Cikolata manyaklari icin bire bir.Tarifim annemin komsusu Fecnur abla icin gelsin.
MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 caybardagi sut
- 1.5 cay bardagi seker
- 2 cay bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kasigi kakao
- 6 tablet bitter cikolata
YAPILISI
- Yumurta ve sekeri cirpiyoruz.Sutu ve dger malzemeleri de ekleyip normal kek hamuru yapiyoruz.
- Fincanlari tenceremize diziyoruz ( normalde alti adet cikiyor).
- Fincanlarin yarisina gelecek kadar tencereye ilik su dolduruyoruz.
- Tencerenin agzina kagit havlu kapatip , kapagini ortuyoruz.
- Atesin uzerinde 20 dakika kapagi acmadan pisirip, 15 dakika gene acmadan alti kapanmis olarak buhariyla demlendiriyoruz.
- Ilk sicakligi cikinca tabaga ters cevirip yiyoruz.
- Ben gunduz yaptim kekleri fincandan cikarmadim (yedigim haric) ve aksam servisten once ayni suyunda 20 saniye isittim cikolatalari yeniden erimis oldu. Sanki yanardagdan lavlar cikiyormus gibi cok guzel oldu.