14 Haziran 2011 Salı

SOGANLI TART



Bloguma donmenin zamani geldi diye dusundum, bu ayrilik coook uzun geldi bana ama elimde olmayan sebeplerden dolayiydi inanin, tabi hala okuyucum kaldiysa.Bloguma ara verdigim sirada tasinmakla mesguldum , internetim kolayca baglanamadi bi de iki cocukla yerlesme telasesi derken , ama artik buradayim sukurler olsun.Arada hatalarim olursa affedin Turkce yazmayi bile unutmusum.
Gelelim sogan yemeyen birinin ,annesine omru boyunca yemekler konusunda dert cektiren birinin soganli kis yapmasi olayina.Eskiden soganin s sini duydugum hissettigim anda midem ayaklanirdi , neyse ki; simdi pismisini ince dogranirsa yiyebiliyorum.
Gecenlerde, esimin isyerinden bir Fransiz arkadasini ve esini yemege cagirdik ve bu yukaridaki konu acildi, ve bana bu tarifi verdi ben de soz verdim deneyecegim icin. E tabi tutmamak olmaz dimi.Omrumde yedigim mukemmel tarifler arasina girdi.Deneyin bana hak vereceksiniz.
MALZEMELER
- 1 tart hamuru
- 3 orta boy sogan
- 3 yemek kasigi taze krema
- 2 yumurta
- sivi yag, tuz, karabiber
- 1 tatli kasigi toz seker
YAPILISI
- Sivi yagda ince dogradigimiz soganlari guzelce altin sarisi oluncaya dek cevirip bayiltiyoruz.(Olmelerine gonlum razi olmuyor, bari bayildi diyeyim)Tuzunu ve sekerini ilave edip sogumaya birakiyoruz.
- Tart hamurunu, yagli kagit serili tepsiye seriyoruz, onceden isitilmis 200°C lik firinda icine aluminyum folyo serip uzerine agirlik koyup ki ben nohut koydum. Kenarlari azcik renk almaya baslayana dek pisiriyoruz.
- Firindan hamuru cikarip nohutlari ve folyoyu kaldiriyoruz.Once soganlari serpeliyoruz sonrada
bir kabin icinde yumurta ve kremayi karistirip tuz, karabiber ekip,soganlarin ustune dokuyoruz.
- Kizarana de pisirin, sicak, ilik, soguk her turlu servis yapabilirsiniz.