Dun gelen misafirlerimiz icin yaptigim bu pasta ile yarismaya (ferahin mutfagi'ndaki 1. yemek yarismasi) katiliyorum.Cok korkuyorumu ama herkesin de bu lezzeti gorup tatmasini istiyorum.Pastam cok begenildi e goruntusu de guzel.Yapmanizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
PANDISPANYASI ICIN
- 5 yumurta(sarisi beyazi ayrilmis)
- 1 su bardagi seker
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardagi un
ARA KAT KREMASI ICIN
- 3 su bardagi sut
- 3 yemek kasigi un
- 3 yumurta sarisi
- 7-8 yemek kasigi seker
- 1 /2 cay kasigi tuz
- 1 paket vanilya
- 1 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
- 2 kutu(20 cl) sivi krema
PANDISPANYAYI ISLATMAK ICIN
- 1.5 su bardagi portakal suyu(ben 5 portakal siktim)
UZERINI SUSLEMEK ICIN
- 1 su bardagina yakin sut
- 1 poset krem santi
- 175 gr lik pastaci cikolatasi(ya da bitter)
- 2 kivi
- 1 tart jolesi ve uzerinde yazan malzemeler(su ve seker)
YAPILISI
- Oncelikle pandispanyamizi hazirliyoruz .Yumurtalarin beyazlarini iyice kopurtuyoruz.Sonra sekeri koyup gene iyice karistiriyoruz.sonra yumurta sarilarini koyuyoruz gene iyice karistirip un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yedirince yaglanmis tepsiye dokup onceden isinmis 175 ° lik firinda 30- 40 dakika arasi pisiriyoruz.
- Ara kat kremasi icin ;sutu, sekeri,yumurtayi, unu ve tuzu tencereye alip ocaga koyuyoruz.Karistira karistira muhallebi kivamina getiriyoruz.Ocaktan indirmeden vanilya ve portakal kabugunu da dokup ara ara karistirarak sogumaya birakiyoruz.
- Sivi kremamizi mikserle krem santi kivamini yakalayincaya kadar cirpiyoruz ve soguyan kremanin uzerine dokup mikserle karistirmaya devam ediyoruz.
- Iki kata boldugumuz pandispanyanin ilk katini kelepceli kaliba aliyoruz.Portakal suyu ile islatip kremayi uzerine dokuyoruz.Ikinci kati kapatip gene portakal suyu ile islatip buzluga atiyoruz. 1-2 saat dinlendiriyoruz.
- Dolapta sertlesen cikolatayi ucgenlere kesip, yagli kagittan ayiriyoruz, tabaga alip gene dolaba kaldiriyoruz.