10 Kasım 2010 Çarşamba

CILEKLI BU GUNE DE YAKISAN PASTAM




Yaza bile yeni basladigimiz zamanlarmis o kadar vaktim olmamis kiyeni bir seyler eklemeye .
Hani bu gun de 10 kasim ya soyle Turk bayragi gibi kipkirmizi pastami koyayim dedim.
Yapilisi artik herkesin uc asagi bes yukari tahmin edebilecegi gibi ama hani belki birinin isine yarar.
MALZEMELER
-KEKI ICIN
-4 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1,5 sbardagi un
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kasigi su
- 2 yemek kasigi kakao
KREMASI ICIN
- 2 su bardagi sut
- 2 yemek kasigi un
- 5 yemek kasigi seker
- 1 paket vanilya
- 1 cimdik tuz
- 2 yemek kasigi cilek receli yada surubu
- 1 paket cirpilmis kutu krema
- 1 su bardagi cilek
ISLATMAK ICIN
- 1 su bardagi sut
- 2-3 yemek kasigi cilek surubu yada receli
SUSLEMEK ICIN
- 100 gr rendelenmis siyah cikolata
- 1 paket cilek aromali jole
YAILISI
- Keki ile basliyoruz; yumurtanin beyazini ayirip, butun malzemeyi sirasiyla (yumurta, seker, su, kakao , un ve kabartma tozu) karistiriyoruz. Sonra da kar haline getirdigimiz yumurta beyazlarini ekleyip yavsca karistirip ,yaglanmis tepside 170°C de 30-35 dk pisiriyoruz.
- Kremasiyla devam ediyoruz; krema ve cilek receli haric tum malzemeyi tencerede karistirip, ocaga aliyoruz.Koyulasincaya dek cirpiyoruz.Ocaktan alip arasira karistirarak sogumaya birakiyoruz, soguyunca da cilek surubunu ve cirpilmis kutu kremadan birazini pastanin ustunu sivamak icin ayirip gerisini yaptigimiz muhallebi tarzi kremanin icine yediriyoruz.
- Keki islatmakla devam ediyoruz; Soguk sutun icine koydugumuz cilek surubunu karistirip, ikiye boldugumuz pandispanyanin ilk katini keki pisirdigimiz tepsiye oturtarak karisimin yarisini suruyoruz.
- Islanan taban katin uzerine kremamizi dokup uzerine cileklerimizi koyup ikinci kati kapatiyoruz.

- Kalan sutlu karisimi da bu kata surerek keki ya dolaba atip bir gun bekletin ya da buzluga atarak iki saat dinlendirin.

- Dinlenen pasta hazretlerini kalibindan cikartip pasta tabagimiza aliyoruz.Uzerini kalan krema ile hafifce sivayip, kenarlarina rende cikolatayi siviyoruz.

- Uzerine de bana binbir zahmet vermis olan( omrumde de ilk defa yapmis oldugum) cilek aromali joleyi yerlestirin.

- Biraz daha dolapta dinlendirdikten sonra servise hazir.



INSAN BU KADAR MI KOTU FOTOGRAF CEKER...

AMA GORUN ISTEDIM.