13 Haziran 2010 Pazar

DURUMCU GELDI HANIM

Su siralar imdadima yetisen yiyeceklerden birisi su gormus oldugunuz durumler. Inanin kebapcilardakinden daha guzel oluyor.Gecen gun kebapciya gittik ve esim tarafindan test edilip onaylandi. Belki hepiniz yapiyorsunuz ama ben gene de anlatayim bir de benim usulumle deneyin ama lavaslar hazir.

MALZEMELER
- 4 lavas
- 500 gr et( kiyma bile olur=
- Marul
- 2-3 domates
- Mayonez ketcap
- sivi yag ve tuz
YAPILISI
- Etimizi sulandirmadan siviyag ile kavurup icine tuz ekiyoruz.
- Lavaslari teflon tavada iki yuzunu de isitip (hafifte pembelestirip) masamiza aliyoruz.
- Once doganmis marul, dilmimlenmis domates , tuz ve soslarin ustune etlerimizi alip lavaslarimizi durup, folyolara da sarip geri ayni tavada isitiyoruz altlari citir olana dek. ( Iste bu son islem diger kebaplardan farkini ortaya koyuyor)