1 Nisan 2009 Çarşamba

BES DAKIKADA BESIKTAS PASTASI



Her ne kadar bes dakikada olmasada cok kolay yapilan ve herseyi o anda yaptiginiz bir pasta olarak dusunurseniz bu isim tam oldu dersiniz.Mutfaga girdigimde hicbirsey hazir degildi,dolaptan malzemeleri cikarmak,cirpmak pisirmek,sogutmak, suslemek ve hatta bulasiklar da icinde 35 dakikami aldi.

Vakit acisindan bu kadar uygun ama fiyati nasil derseniz gene bu gunun Fransa sartlarinda (bu haftaki alisverisimden yola cikarak) 3 euroyu bulmadi.

Sekli neden oval derseniz not kismini okumanizi tavsiye edecegim..Hihaaaaa.

Cunku yaziyi okumadan (sadece benim blogum icin degil diger bloglarda da ayni) fotografi gorup de yorum yapan insanlara cok sinir oluyorum.



MALZEMELER



PANDISPANYA ICIN


  • 3 yumurta

  • 1 su bardagi seker

  • 1 su bardagi sut

  • 1 cay bardagi siviyag

  • 2 yemek kasigi kakao

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • aldigi kadar un

ISLATMAK ICIN



  • Kekten alacagimiz karisim (asagida anlatilacak)

  • 1 cay bardagi sut

ARA KAT ICIN



  • 1 su bardagi sut

  • 1 yemek kasigi un

  • 2 yemek kasigi sekerden olusan bir muhallebi

  • 1 muz

  • 1 yemek kasigi rendelenmis cikolata

  • 1 yemek kasigi hindistan cevizi

UST SUSLEME ICIN



  • 1 fincan seker

  • 1 paket vanilya

  • 1 santi sertlestirici

  • 1 paket taze krema

  • yada yukardakilerin yerine ; krem santi

  • sekersiz misir gevregi

  • 4 kare rendelenmis cikolata ( bir kasigini arasina kullanmistik)

YAPILISI


- Ise pandispanya yapimi ile basliyoruz.Yumurta, seker, sut ve kakaoyu karistirip bir su bardagi ayiriyoruz.Geri kalanin icine yagi ve kalan malzemeleri ekleyip normal bir kek yapiyoruz.Strec filmi serilmis cam bir tepsiye dokup mikrodalgada 10 dakika 7 derecesinde pisiriyoruz.


- Tabi o 10 dakikada oluyor zaten olanlar. Ara kat icin calismaya geciyoruz.Sut, un ve sekerden muhallebi yapiyoruz ve camin onune alip sogumaya birakiyoruz (ara ara karistirmayi da untmayin).Daha vakit dolmadi hadi biraz hizlan ama.... Krem santi yapimina geciyoruz.Ya benim yaptigim malzemelerden (eksimsi , yogurda benzer bir lezzet oluyor, tavsiye ederim) ya da krem santi ve sutten bir krem santi elde ediyoruz ve dolaba aliyoruz.

Normalde iki dakikaniz daha kaliyor zaten bulasik cok az su dan geciriverin.

- Kek pisti mi ne ?Hemen pecete serdigimiz pir tepsiye ters cevirip camin onune atiyoruz.

Bu arada muhallebi sogumustur herhalde, krem santinin yarisini muhallebiye ekleyip karistiriyoruz.

Keki iki kata ayiriyoruz, biraz daha misogumaya ihtiyaci var? gene birakin cam onune.

Bu arada muzu dograyip, cikolatayi rendeleyin ve hindistan cevizini cikarin.

- Soguyan kekimizi islatmak icin ayirdigimiz sivi ile karistirdigimiz sut ile ilk katini islatiyoruz.Muhallebili harci dokuyoruz.Hafifce yaydirip uzerine cikolata, muz ve hindistan cevizini serpistiriyoruz.

- Ikinci kati kapatmadan once ic kismini da sivi ile islatiyoruz.Kapatip dis kismini da islatip, kalan krem santinin yarisiyla gelisi guzel siviyoruz.

- Kalan krem santiyi sikma torbasina doldurun.Pastanin kenarlarini misir gevregi ile susleyinn uzerine cikolata rendesi serpin ve torbadaki santiyi istediginiz gibi sikin.

- Hala zaman dolmadi.... Bulasiklara da bir el atin.Tabi once pastayi cabuk yiyecekseniz buzluga daha vakit var derseniz dolaba atin gitsin.

Bulasiklar da bitince geri dolabi acip pastaya bakip icinizden geleni soyleyin. Ben hep konusurum cunku pastalarimla artik ya "beni cok yordun su haline bak bari deyseydin" derim ya da "sirin pasta bana kilo yapma emi, gorenlere de yiyenlere de kendini begendir emi" derim. Bilmiyorum psikologluk bir halim var mi?

NOT

- Pastam oval oldu cunku...

Mikro dalgaya demir kaliplar giremiyor , bende de silikon kalip yok, cam olarak da sadece oval var.

Yani ekonomikligi ile ya da cabuklugu ile seklinin alakasi yok.Sizin varsa yuvarlak cam tepsiniz normal pastalar gibi gorunecektir.

- Pasta 10 kisiye falan yeter herhalde(nscf fincanlari buyuklugunde dilimlersek). Yetmez sanmayin cunku doyurucu bir pasta.

- Simdi bir tabak alayim diyenler olacaktir. Ama ben derimki fazla yemeyin hafta sonu esimin dogum gununu kutlayacagiz. Ona da yer kalsin.




Ben hazirliklara baslayacagim icin Pazartesi ye kadar gelemezsem affedin artik.