5 Eylül 2011 Pazartesi

REJIMDEYIM SU ARALAR

Fotografsiz ilk postumdur herhalde ama nedenini sonra anlatacagim.
Evlilige basladigimda 48 kiloydum, etraftan azcik kilo al falan denildi 54 oldum derken 57, iki hamilelik gecirdim; birincisinde 4.5 kilo aldim ama dogumdan sonra hicbirseyim kalmadi.Emzirme esnasinda 60 tan 72 kiloya ciktim, neyse su bu derken geri 65 oldum hooop ikinci kez isteyerek hamile kaldim. Hamileligimde 74 oldum dogumdan sonra 68 dim ben gene emzirirken ne olduysa 4 ayda 79.9 u gordum. Yavas yavas ( bir senede) 10 kilo verdim ama nasil.Cok duzenli besleniyorum aksamlari az yiyorum , spor yapiyorum : ama birseyler ters gidiyor ben cok sinirliyim, gerginim, diyabetli gibi elim ayagim titriyor(cok cabuk acikiyorum),bir kan tahlili sonucu doktorum; magnezyum ve folik asit eksikligi hatta yoklugundan bu durumdasin dedi. Vitaminler falan su bu artik iyiyim( tabi bunlarin sayesinde verebildim 10 kilonun besini) Ama bir uzuntude iki haftada 5 kilo geri aldim.Cektigim fotolari bilgisayara indirirken kendimi gordum inanin aynadakine benzemiyordum ve bu ben olamam dedim, temmuzun basiydi hemen bir kitap aldim, uzaktan bir tanidigimin da yaptigi bir rejimin kitabiydi.Kitabi iki kez okudum notlarimi aldim, internetten arastirmalar yaptim( forumlar falan) ve basliyorum dedim.
Gunlerden 12.07.11 ben 74.9 ile inanarak ve hic bir odun vermeden ama acaba sekerim dusermi diyerek korkuyla basladim rejimime.
Gunlerden 12.08.11 ben 68.1 kiloyum gorenler belli olmus demeye basliyorlar, ben eski pantalonlarima girmeye basliyorum.
Gunlerden 05.09.11 ben 64.9 kiloyumiki sene onceki halimdeyim. Sevincimden ucuyorum.
Insallah yakinda bir gun 54 kilo ile fotograflarimla ( once / sonra ) birlikte karsinizde olacagim.
Simdi hayret ettigim birsey ;benim rejimimde yag yok ( ki onceden cipse asla dayanamiyordum) , seker yok ( onceden olsa tatli birsey veya pilav tarzi yavas seker yemedigim anda sekerim dusuyordu). Ben nasil acikmiyorum ve ya canim saldirmak istemiyor ?
Kitabimin adini merak eden olursa soylerim ama Turkcesi falan var mi bilemem reklam yapma amacli yazmadigimi bilin .
Sadece hem kilo verdigimi anlatmak, hem dertlesmek, hem de neden bloga yeni birseyler eklemedigimi belirtmek istedim.
Ve hayatimdaki iki emzirme olayindan sonra bir daha cocuk yapmamaya karar verdim.
Kilo almasamda kafam goturmez zaten.
Okuyan olduysa ; hosuna gittiyse cok sevindim, hosuna gitmediyse vaktini aldigim icin ozur dilerim.
Gorusmek dilegiyle.