1 Mart 2009 Pazar

KUZENIMIZ 15 YASINDA


Aaaaa gene mi pasta ? demeyin lutfen.Eltimin buyuk oglu 15 Yasina girdi onun icin bu pastayi yaptim ama tam istedigim gibi olmadi gene de.Pandispanyam fazla kabarik oldu ve uce kesmemistim azcik kuru hissi verdi bana.Yiyenler guzel dedi ama gene de icime sinmedi.Denemek isterseniz uc kata bolun derim.
MALZEMELER
PANDISPANYASI ICIN
  • 5 yumurta(sarisi beyazi ayrilmis)
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardagi un

ARA KAT KREMASI ICIN

  • 3 su bardagi sut
  • 3 yemek kasigi un
  • 3 yumurta sarisi
  • 7-8 yemek kasigi seker
  • 1 /2 cay kasigi tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 turk fincani dolusu kup dogranmis ananas
  • 1 kutu(20 cl) sivi krema

PANDISPANYAYI ISLATMAK ICIN

  • 1.5 su bardagi ananas suyu

UZERINI SUSLEMEK ICIN

  • 1 su bardagina yakin sut
  • 1 poset krem santi
  • 1 ananas
  • 1 tart jolesi ve uzerinde yazan malzemeler(su ve seker)

YAPILISI


- Oncelikle pandispanyamizi hazirliyoruz ki ben genelde bir gun onceden yapip dolaba koyuyorum.Yumurtalarin beyazlarini iyice kopurtuyoruz.Sonra sekeri koyup gene iyice karistiriyoruz.sonra yumurta sarilarini koyuyoruz gene iyice karistirip un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yedirince yaglanmis tepsiye dokup onceden isinmis 175 ° lik firinda 30- 40 dakika arasi pisiriyoruz.

- Ara kat kremasi icin ;sutu, sekeri,yumurtayi, unu ve tuzu tencereye alip ocaga koyuyoruz.Karistira karistira muhallebi kivamina getiriyoruz.Ocaktan indirmeden vanilyayi dokup ara ara karistirarak sogumaya birakiyoruz.

- Sivi kremamizi mikserle krem santi kivamini yakalayincaya kadar cirpiyoruz ve soguyan kremanin uzerine dokup mikserle karistirmaya devam ediyoruz.Islem bitince dogranmis olan ananaslarimizi ekleyip kasikla hafifce karistiriyoruz.

- Iki *kata boldugumuz pandispanyanin ilk katini kelepceli kaliba aliyoruz.Ananas suyu ile islatip kremayi uzerine dokuyoruz.Ikinci kati kapatip gene ananas suyu ile islatip buzluga atiyoruz. 1-2 saat dinlendiriyoruz.

- Buzluktan aldigimiz pastayi suslemeye baslayabiliriz.Sut ile cirptigimiz krem santiyi yariya bolup yarisiyla uzerin siviyoruz.Yarisini da sikma torbasina dolduruyoruz.Sikma torbasindaki santi ile pastanin uzerine istedigimiz sekli verip ortasina kesmis oldugunuz ananaslari dizip uzerine hazirlamis oldugumuz joleyi dokuyoruz.

- Kenarlarida istedigimiz sekilde ananaslarla susleyip afiyetle yiyoruz.