15 Mart 2009 Pazar

MISAFIRLIK PILAV


Daha once tarifini Tarif Defteri'nde vermistim ama genede kendi blogumda olmasini istedigim bir tarifi paylasmak istiyorum.Cok basit bir pilavmis gibi gorunse de yiyenlerin unutamayacagi bir lezzete sahip.Test edilip defalarca onaylanmistir.

MALZEMELER
  • 1 kilo tavuk eti(butun tavuk en kolayi)
  • 3 bardak sari pirinc (Fransizca adi ; riz long etuvè)
  • 3 iri havuc
  • 1 fincan sehriye
  • 1 bulyon
  • 6.5 subardagi sari pirinc ise 5 su bardagi normal pirinc ise su
  • siviyag , tereyagi

YAPILISI

- Tavuk utulenir,yikanir ve fincan buyuklugunde parcalara ayrilir.Teflon bir tencerede icine bir caybardagi su ilavesi ile pisirilir.

- Soyulup dilimlenmis havuclar siviyagda kizartilir ve tabaga alinir.

- Ayni yagda sehriyeler de kizartilir, havuc ve pisen tavuklar sehriyenin uzerine alinir.

- Bu uclunun uzerine bulyon ve pirinc eklenip, bir tur karistirip suyunu da ekliyoruz.

- Tereyagini da ekleyip suyunu cekene dek pisiriyoruz.

-Bir tepsiye dokerek servis yapiyoruz.

- Istediginiz misafirin onune koyabilirsiniz 7 den 70 e herkes bayiliyor.