22 Şubat 2009 Pazar

HASAN PASA KOFTESI



Bu yemegi yaptim bilgisayara yukledim, fotograflar kuzu kuzu yatarken bir de ne goreyim;Sihirli oklava arkadasim da aynisini yapmis.
Gecenlerde de bugdaylari ayni zamanda pisirmistik.Kalbimiz ayni mi atiyor nedir?

Aslinda yapilisini herkes biliyordur ama ben genede yazmakta fayda var diye dusunuyorum.

MALZEMELER

KOFTESI ICIN
  • 500-600 gr kiyma
  • 1 sogan
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 yumurta
  • 3-4 yemek kasigi bayat ekmek ici
  • 3 yemek kasigi siviyag
  • tuz,karabiber, pulbiber, nane, cemen

PURE ICIN

  • 6-7 haslanmis patates
  • 1.5 su bardagi sut
  • 1 yemek kasigi tereyagi
  • 1 turk fincani kadar kasar rendesi
  • tuz,karabiber

SOS ICIN

  • 1 yemek kasigi salca
  • 1 bulyon
  • siviyag
  • 1.5 cay bardagi kadar su

UZERI ICIN

  • 1 cay bardagi kasar rendesi
  • 1 domates

YAPILISI

- Haslanmis patatesleri ezip bir tencereye aliyoruz. Sutu patatesin uzerine dokup iyice karistirarak pisiriyoruz.Tuz , karabiber ve kasari dokup karistirip ; sogumaya birakiyoruz.

- Kofte icin tum malemeyi ayni kapta karistirip kofte hamurunu iyice yoguruyoruz.

- Kofte hamurundan yumurta kadar parcalar koparip canak seklini veriyoruz.

- Butun kofte hamuruna ayni islemi uyguladiktan sonra, tepsiye koydugumuz kofteleri isnmis olan firina verip koftelerin renginin degismesini bekliyoruz.(cok kisa suruyor basindan ayrilmayin)

- Firindan cikan koftelerin cukur kisimlarina pureyi doldurup, uzerine kasar rendesi serpip domates ile susluyoruz.

- Ufak bir tavaya siviyagi ve salcayi alip, salcayi kavuruyoruz, bulyonu ezip suyu ekliyoruz.Su kaynayinca, sosu koftelere cok deyirmeden tepsiye dokuyoruz.

- Domateslerin uzeri burusuncaya kadar pisiriyoruz.

-Sosunu da uzerine gezdire gezdire yiyoruz.