6 Nisan 2009 Pazartesi

GATEAU OM (BIZIM FANATIGIN MARSILYA LOGOLU PASTASI)






Ve 29 yasina giren esim icin yapmaya calisip ta goruntusunde husranlara ugradiktan sonra tadinin super otesi oldugu soylenilen pastam. Beni cok sinir etti ama sonradan cok sevindim. Yazik pastacagiza kendini suclu hissetti herhalde bari tadim guzel olsun dedi. Artik benden nasil korktuysa.


Bunca okuyup not almama ragmen ne olacak sanki deyip uzerindeki logoyu bol katiyagli muhallebi ile hazirlayacak olmama ragmen, sen git ara kattan artan malzemeyi degerlendireyim deyip , krem santili karisimi yagli kagida ciz, sekil ver.O da dolaptan cikar cikmaz erisin .Dusunun mavi boyamin da sonunu kullanmistim, iyiki kalan kremayi atmadim da onunla cizdim elimden geldigince.Bu da kulagima kupe oldu.


Ikinci sanssizligim da cikolatada oldu; normalde serit gibi saracaktim amabeceriksizligim sagolsun dik durduramadim ve ben de kirisik cikolata yapayim dedim, kimi yerlerini o kadar kiristirmisim ki kagidi cikarirken cikolatayi da kirdim. Burnumdan alevler fiskiracakti neredeyse.Simdi hatirlayinca cok guuldum.


Sevil altunel' den esintilendigim ispanak pandispanyasi kullandim.Acemi seften esinlendim cikolata seridi yapmak istedim, aynurrarslann dan etkilenip uzerinin dekorunu yapamadim.Rezil rusva bir fotografla karsinizdayim, kendime yakistiramadim.




MALZEMELER


PANDISPANYASI ICIN
  • 5 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1.5 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 nscf fincani buyuklugunde kadar buz ispanak ( tazesin bulsam da bu pahalilikta alamam herhalde)

ISLATMAK ICIN

  • 2 su bardagi sut
  • 1 cay bardagina yakin cilek surubu(ben hazirlardan kullandim)

ARA KAT ICIN

  • 3 su bardagi sut
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kasigi un
  • 4 yemek kasigi seker
  • 1 turk kahve fincani kadar cilek surubu
  • 1 fiske tuzdan olusan muhallebi
  • 1 poset cirpilmis krem santi
  • 7-8 cilek

UZERI ICIN

  • 200 gr pastalik bitter
  • 1 poset cirpilmis krem santi
  • ara kattan artan muhallebinin renklendirilmisi

YAPILISI

- Ise pandispanya ile basliyoruz;

-Yumurtalarin beyazlarini kar beyazi yapip dolaba aliyoruz.

- Yumurta sarilari ve sekeri karistirip daha onceden eritip uc dakika da mikrodalgada yuksek isida pisirdigimiz ve blendirdan gecirdigimiz ispanaklari akleyip gene karistiriyoruz.Unu ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru elde ediyoruz.

- Hamura yumurtalarin beyazlarini sondurmeden ekliyoruz.

- Onceden isinmis 175° de 30- 35 dk pisiriyoruz.

- Bir gun dinlendirdim keki mecburen (Esimle kendi okulunun bulundugu standi gormek icin fuara gittim).

- Keki once traslayip sonra iki kata ayirdim. Ilk kati kelepceli kaliba alip cilekli sut ile islattim.

- Ara kat icin; sut, un, seker, yumurta ve tuzdan olusan muhallebi yaptim. Hemen cilek surubunu koyup karistirip sogumaya aldim. Soguyan sosa krem santiyi yavasca ekledim karistirdim. Islattigim taban katin uzerine yaydim.Dilimledigim cilekleri de uzerine dizip ikinci kati kapatip gene cilekli sut ile islattim ve sabaha kadar dinlenmeye aldim.(Cilekler icin korkuyordum ama eriyince sanki cilek receli gibi olmuslar)

- Uzerini krem sati ile sivadigim pastayiara kattan artan azcik krema ile renklendirip suslemeye calistim :(((

- Kenarini da eritip uzunca bir yagli kagidin (tepsinizin etrafi kadar)uzerine yaydigim cikolatayi dumduz sarmak istemistim ama...


40. PDCS YE GONDERIYORUM KABUL OLURSA.
Menudeki diger beceriksizliklerimi gormek icin biraz bekliyeceksiniz artik.