- 5 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1.5 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 nscf fincani buyuklugunde kadar buz ispanak ( tazesin bulsam da bu pahalilikta alamam herhalde)
ISLATMAK ICIN
- 2 su bardagi sut
- 1 cay bardagina yakin cilek surubu(ben hazirlardan kullandim)
ARA KAT ICIN
- 3 su bardagi sut
- 1 yumurta
- 3 yemek kasigi un
- 4 yemek kasigi seker
- 1 turk kahve fincani kadar cilek surubu
- 1 fiske tuzdan olusan muhallebi
- 1 poset cirpilmis krem santi
- 7-8 cilek
UZERI ICIN
- 200 gr pastalik bitter
- 1 poset cirpilmis krem santi
- ara kattan artan muhallebinin renklendirilmisi
YAPILISI
- Ise pandispanya ile basliyoruz;
-Yumurtalarin beyazlarini kar beyazi yapip dolaba aliyoruz.
- Yumurta sarilari ve sekeri karistirip daha onceden eritip uc dakika da mikrodalgada yuksek isida pisirdigimiz ve blendirdan gecirdigimiz ispanaklari akleyip gene karistiriyoruz.Unu ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru elde ediyoruz.
- Hamura yumurtalarin beyazlarini sondurmeden ekliyoruz.
- Onceden isinmis 175° de 30- 35 dk pisiriyoruz.
- Bir gun dinlendirdim keki mecburen (Esimle kendi okulunun bulundugu standi gormek icin fuara gittim).
- Keki once traslayip sonra iki kata ayirdim. Ilk kati kelepceli kaliba alip cilekli sut ile islattim.
- Ara kat icin; sut, un, seker, yumurta ve tuzdan olusan muhallebi yaptim. Hemen cilek surubunu koyup karistirip sogumaya aldim. Soguyan sosa krem santiyi yavasca ekledim karistirdim. Islattigim taban katin uzerine yaydim.Dilimledigim cilekleri de uzerine dizip ikinci kati kapatip gene cilekli sut ile islattim ve sabaha kadar dinlenmeye aldim.(Cilekler icin korkuyordum ama eriyince sanki cilek receli gibi olmuslar)
- Uzerini krem sati ile sivadigim pastayiara kattan artan azcik krema ile renklendirip suslemeye calistim :(((
- Kenarini da eritip uzunca bir yagli kagidin (tepsinizin etrafi kadar)uzerine yaydigim cikolatayi dumduz sarmak istemistim ama...
40. PDCS YE GONDERIYORUM KABUL OLURSA.