15 Şubat 2009 Pazar

AFYON ($UHUT) ERISTESI

Eeeeeeeee herkes eristesini anlatir da bizimki eksik kalir mi?Ben 13 yasima kadar eristeyi hep boyle sanmistim. Ev ekonomisi dersinde yaptigimiz kizartilmamis eristeyi gorunce sok olmustum adeta.Bizde kizartilmadan yapilan ama kurutulmadan pisirilen makarnaya hamur asi denir.





MALZEMELER
  • - un
  • - tuz
  • - sicaaak su

YAPILISI

- Un , tuz ve sicak su goz karari ayarlanir ve yogurulur.

- 10 dakikalik dinlenme suresinin ardindan hamur bezelere ayrilir ve bir 10 dk daha dinlendirebilirsiniz.

- Bezeleri un ve oklava yardimiyla bicak sirti kalinliginda , hatta biraz daha kalin olabilir, aciyoruz.Inanin cok kolay.

- Olusan yufkalari temiz bir sofra bezine seriyoruz ( diger yufkalari acincaya kadar).

- Tum hamur bitince; ilk yaptigimizdan baslayarak, once uzerine hafiften un serpiyoruz, iki parmak kalinliginda uzun seritler kesiyoruz.

- Elde ettigimiz uzun seritleri ust uste koyup; gelisi guzel kesiyoruz ( cok ince kesmeye calismayin firinda kizaracagi icin cabuk kuruyabilir) .

- Olusan makarnalari unladigimiz tepside 250-260 ° de ara ara karistirarak kizarmasini sagliyoruz.

-Kizaran eristeleri temiz bir sofra bezine dokup 3-4 saat sogumasini bekliyoruz ve dinlendiriyoruz.

-Soguyan eristeleri ister posete ister saklama kabina koyup hic rutubetsiz bir yerde sakliyoruz.

NOT

- Pismisini daha sonra goruntulu olarak gosterecegim.

- Sakala carpan corbasi da kizarmamis haliyle yapinca nefisss oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de yorum yazmak istermisin?