15 Şubat 2009 Pazar

Sicacik Lavas Ve Tel Sehriyeli Domates Corbasi


Su siralar maaile hastayiz, bu yuzden ne kendi blogumla ne de arkadaslarimin bloglariyla dogru durust ilgilenemedim, kusuruma bakmayin.
Onceden kalmis bir fotograf karesi ama keske simdi onumde olsaydi.
LAVAS
Un, maya,tuz,seker,hazir patates puresi(yoksa haslanmis patates), ilik su yogurulur, on dakika dinlendirip yarim cm ya da aze daha ince acilir tavada yada sac da pisirilir.Biz pizza tavasinda yaptik.
CORBA
2 domates rendelenir ,zeytinyagi ile birlikte tencereye alinir, uzerine salca ilave edip karisima istenirse un da eklenip kaynayincaya kadar karistirilir.Tel sehriye ilave edip bir kez daha karistirilir.Sicak su ilave edip tuzunu da ekleyip sehriyeler yumusayincaya kadar pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de yorum yazmak istermisin?