12 Şubat 2009 Perşembe

Tavsan Sote


" Ne tavsan mi? " dediginizi duyar gibiyim.Esim markette gorunce dayanamiyor. aliyoruz.Sade haliyle cok agir oldugu icin bizim evde hep bu sosla yapilir. Esim de bayila bayila yer.

MALZEMELER

  • -1 butun tavsan
  • - 2 sogan
  • - 3 domates
  • - 1 kasik salca
  • - 1 bulyon
  • - 1 kase kadar su
  • - siviyag, tuz, arzuya gore baharat

YAPILISI

- Tavsani parcalara ayirip, yikayip, suzuyoruz. Bir tavada siviyag ile kizartiyoruz.

- Baska bir tavada; gelisi guzel dogradigimiz soganlari , rengi degisene kadar soteliyoruz.

- Rendeledigimiz domatesleri soganlarin uzerine alip, sotelemeye devam ediyoruz.

- Sotelenmekte olan domates ve soganimizin uzerine salca ve baharatlari ekliyoruz. Bir iki cevirdikten sonra suyumuzu ekleyip kaynamasini bekliyoruz.

- Kaynayan sosumuzun uzerine; tavsani ekleyip, kisik ateste etler yumusacik olana kadar pisiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de yorum yazmak istermisin?