12 Şubat 2009 Perşembe

Karniyarik



Esimin bayila bayila ve gene bayila yedigi bir yemektir.Zavalli patlican sevmeyen ben ise etrafindaki patateslerle yetiniyorum.


MALZEMELER



  • - 4 ufak boy patlican

  • - 400 gr kiyma

  • - 1 sogan

  • - 2 domates

  • - bir tutam maydonoz

  • - 1 biber

  • - 3 patates

  • - 1+1 cay bardagi su

  • - 1 bulyon

  • - 1 yemek kasigi salca

  • - siviyag, tuz, karabiber, pul biber

YAPILISI


- Patlicanlar pijama seklinde soyulur, yikanir, eger mikrodalganiz varsa en yuksek derecede yumusamaya baslayincaya kadar (10 dk) pisirilir.Yoksa; tavada, kizgin yagda kizartilir.


-Ayni anda ince dogradigimiz soganlari , biberi, kiymayi , domatesi, salcayi,bulyonu, maydonozu, tuz ve baharatlari da ilave ederek soteliyoruz ve 1 cay bardagi suyumuzu da ilave edip iki tasim kaynatiyoruz.


- Patatesleri de soyup, irice dograyip, patlicanlari kizarttigimiz tavada hafifce cok yumusatmadan kizartiyoruz.


- Bu arada kizattigimiz patlicanlari firin tepsimize aliyoruz.


- Birer catal ve bicak yardimiyla patlicanlara bir cizik atip, o cizigin icini catal ile gel git yaparak cukurlastiriyoruz.


- Olusan cukurlara kiymali harci bolusturuyoruz.


- Kiymali harcin tenceresine; kalan 1 cay bardagi suyu dokup kaynatiyoruz.


- Kizarttigimiz patatesleri, patlicanlarin yanina diziyoruz.


- Kaynayan suyu tepsiye dokup; onceden isittigimiz firinda (250°)15-20 dk pisiriyoruz.



NOT



Ben karniyariklarin uzerine; rendelenmis kasar serpip oyle firina veriyorum(tabi evde varsa).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de yorum yazmak istermisin?