12 Şubat 2009 Perşembe

Afyon'un Hashasli Katmeri




















Tadini bir kez aldiktan sonra unutamayacaginiz citir citir , kat kat, bir lezzet.Gecen gun kayinvalidem misafirlerimize yapmisti *****(5 yildiz ) aldi.
MALZEMELER
*hamuru icin:
  • -un
  • - tuz
  • - su

*katiklamak icin:

  • - yogun miktarda tereyagi
  • - sivi yag
  • - cekilmis ama kitirli kalmis hashas

YAPILISI

- Hamur kulak memesi kivaminda yogurulip dinlenmeye birakilir.

- Iki yumruk buyuklugunde hamur alinip ;yarim cm kalinliginda acilir

.- Tereyagi odasicakligindan biraz daha sicak sekilde eritilip siviyag ve hashasla karistirilir.

-Olusan harctan acilan hamura surulur ve hamur rulo seklinde sarilir.

- Yaptigimiz hamuru dinlendirirken diger hamurlari katiklayabiliriz.

- Hamurumuz 10 dk kadar dinlendikten sonra 3 parmak kalinliginda kesiyoruz

.- Olusan her parcayi merdane yardimiyla yuvarlakca acip bir sacta yad tavada cevirerek ve yaglayarak kizartiyoruz.

NOT Ayran ve domates,salatalikla cok yakisiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de yorum yazmak istermisin?