25 Mart 2009 Çarşamba

HEM KIYMALI HEM ZEYTINYAGLI BAMYA

Bana bakmayin ben ne yerim ne de yaparim.Kayinvalidemin yaptigi bir yemek cok canim cekti ama bir turlu yiyemiyorum boyle sebzeleri.Allah kizima boyle kotu aliskanliklar vermesin ayni babasi gini olsun insallah.

MALZEMELER
  • 1 sise konserve bamya
  • 100 gr kiyma
  • 1 limon
  • 1 yemek kasigi salca
  • 1 bulyon
  • sicak su
  • zeytinyagi
  • siviyag.

YAPILISI

- Cok az siviyagda kiymayi, salcayi ve bulyonu kavuruyoruz.Su ekleyip kaynamaya birakiyoruz.

- Bu arada konserve bamyamizi suzgece dokup bir su yikiyoruz.

- Hafif suzulen bamyayi da tencereye aliyoruz.Kaynamasini bekleyip limon ve zeytinyagini da ekleyip pismeye birakiyoruz.

23 yorum:

  1. Cok guzel gorunuyor canim
    Kayinvaldenin eline saglik
    Yemedigin sebzeleri kizina belli etmemeye calisirsan cok faydasini gorursun bence
    aFIYET OLSUN,SEVGILER

    YanıtlaSil
  2. Hiiiii:))))
    Bamya sevilmezmii...
    Hem kurusu hemde tazesi..Ayol burda bir ara yazın kilosu 8 liradan başladı en son 6 liraya indi..Markette az kararıyor alasıya kadar..Açık mahalle pazarı olacak daha taze..
    Eline sağlık kayınvalidenin..Ben olsada yesem dedim:)))Fransa'ya sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. benim alışkanlığım kadar kötü değil seninki..

    ben soğan ve sarmısak yemiyorum düşün...buda hiç bir yemek yiyemiyorum demek...

    yani başkasının pişirdiği:)

    kendim katmadan pişirdiğim için sorun yok...

    yemek harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. BİRAZ ÖNCE PASTANA OY VERDİM AMA SİZİN YAPTIĞINIZI BİLMEYEREK SONRA BENİ KİM İZLEMEYE ALMIŞ DİYE SİTESİNİ ZİYARET EDERKEN HOŞ BİR KARŞILAŞMA OLDU :) PASTAN GERÇEKTEN ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK YARIŞMADA BOL BOL ŞNAS DİLİYORUM SANA

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık cnm..nefis duruyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. canım ben bamyayı çok severim.tavuk etli,bol ekşili..mmm harika

    YanıtlaSil
  7. ben çok severim herkesin yerine de yiyebilirim:)

    YanıtlaSil
  8. ayyy cok severim ama burda pek tazesini bulmak mumkun olmuyor mevsiminde.
    kurusuyla yetiniyorum artikkk
    nede lezzzetli duruyor...
    salutt

    YanıtlaSil
  9. Bende pisiremem maalesef. Esim hic sevmez, benimde pek fazla aradigim söylenemez gerci :) sevenlere afiyet olsun ellerine saglik canim. sevgiler... asadaki pastana bayildim.

    YanıtlaSil
  10. bamyayı mutlaka, pilavla yemek isterim vede
    çokda severim.
    ellerine sağlık canım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. sen yemiyosan tabağı ben alsam ben çok seviyom evdekiler yemediği için pişirmiyom

    YanıtlaSil
  12. merhaba güzelim..
    bamya bitmiştir diye gelmiştim..
    tabak duruyor hala..çok severim bende alıyorum hemen..yenileyiver artık:)))))))

    YanıtlaSil
  13. filizcigim cok haklisinen iyisi belli etmemek ama cok uyanik vallahi insallah bana cekmez.

    YanıtlaSil
  14. akasya kokusu canim stokta biseyim kalmamis hihihiiii papaz oldum.
    Su siralar bahar yorgunlugu sardi canim birisi sormasa bari diyordum sen beni yakaladin iyi mi?

    YanıtlaSil
  15. Sevgili disalcim ben de sogan ve sarimsagi yemiyorum ama sogan pisince ve ufak parcali olursa seviyorum bile artik yavas yavas .
    Ama cig olunca sogan kesilen bicakla baska birsey kesilse bile yiyemiyorum,mesela restorantlarda domates keserler o da hep bana mi denk gelir bilmem bayildigim domatese bakar bakar yiyemem cok kotu bir sey.

    YanıtlaSil
  16. Candancim tesekkur ederim bizim pastanin hali icler acisi.Blogunu da sevdim.

    YanıtlaSil
  17. Sihirli oklava tavuk etli hic gormemistim Hayret.

    YanıtlaSil
  18. Yosunbuka buyur benim payimdan istedigin kadar.

    YanıtlaSil
  19. Mutfaktaki zaman arkadasim benim bizimkilerde kurusuyla konsevveye mecbur kalip yiyorlar.

    YanıtlaSil
  20. Ates bocegi pastami sevmene de ben bayildim.

    YanıtlaSil
  21. Nunu ve hanife istediginiz kadar buyrun.Pilav da yaparim...

    YanıtlaSil
  22. Mmmm, bayilirim. Nefis görünüyor, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil

Sen de yorum yazmak istermisin?