30 Mart 2009 Pazartesi

ISLIM KEBABININ AMCAOGLUSU ;))


Sevgili arkadasim akasyakokusu beni itmese vallahi uc gun daha bekliyecektiniz yeni bir tarif vermemi.Uzerimde ki bahar yorgunlugu yuzunden yemekleri bile ufak yemeklerle gecistiriyoruz iki uc gundur.
Sizlere yadi muthis bir yemek olup da maliyeti cook ufak olan bir yemek tarifi verecegim.

MALZEMELER
  • 400 gr kiyma
  • 2 patates
  • 2 kabak
  • 1 domates
  • 1 sogan
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 yemek kasigi salca
  • 1yumurta
  • 1 fincan kasar rendesi
  • koftelik baharatlar

YAPILISI

- Kiymayi,rendelenmis sogani, ince dogranmis maydonozu,Yumurtayi,varsa ekmek icini,azcik siviyag,tuz,karabiber, pulbiber,taze nane ve varsa cemen baharati ile yoguruyoruz.Koftelik harc elde ediyoruz.Ceviz buyuklugunde koparip sekil veriyoruz.

- Patatesi halka, kabagi da uzunlamasina dilimleyip kizartiyoruz tam pismesin ama cig de kalmasin.

- Ayni yagda kofteleri de hafiiifce kizartiyoruz.Mesela kofteleri dizmeyi bitirince hemen geri cevirme islemine baslayin o da bitince tabaginiza alin.

- Kurdana once patates sonra kabak,kofte, gene kabak, domates takip tepsiye diziyoruz.

- Bir tavada siviyagda salcayi kavurup icine bir bulyon atip( istege bagli) 1 su bardagi sicak su ilave edip kaynatip tepsideki koftelerin uzerine kasikla gezdiriyoruz.

- Koftelerin uzerine rendelenmis kasar peyniri ( gene istege bagli) koyup, onceden isinmis 240 derecelik firinda 10-13 dk pisiriyoruz.

NOT

- Pilav veya makarna esliginde servis yapacak olursaniz garanti 6- 7 kisiye yetebilecek bir yemek.

- Sizin icin hesapladim , Fransa'da su anda yapacak olursam (bu haftaki alisverisim esasa alinarak) kurdanlari ile birlikte 5 euroyu tutmuyor.

- Deneyip yiyenlere afiyet olsun.



AYRICA BEKLEYIN DIYE SOYLUYORUM.
NET FIYATI VE NET ZAMANIYLA BIR PASTA EKLEYECEGIM (IKI UC GUNE KADAR).
BES DAKIKADA BESIKTASLIK BIR PASTA HEMDE BILDIGIMIZ GERCEK KREMSANTI KAPLAMALI PASTALARDAN.

8 yorum:

  1. adı da pek hoşmuş yani:))ama süper göründüğünü de söylemeden edemeyeceğim.eline sağlık..bu arada ben de senin gibi bu sıralar kolayca yapılan yemeklerle uğraşmak istiyorum.sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. Yemek hakikaten çok nefis görünüyor, Türkiye şartlarına göre azıcık daha pahalıya maloluyordur ama değil mi? :))) Ama misafir için çok şık sunumlu ideal bir yemek. Şu beş dakikada beşiktaşlık pastayı iple çekiyorum hadi çabuk!
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil
  3. Ya cok hos bir baslik bulmussun sirf meraktan bakmak istedim amcaogluna cok hos gozukuyo ellerine saglik ,ayrica kabak bana gore cok hafif bir sebze oldugu icin en kisa zamanda deniyicegim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. Aaaa...Bababa..
    Demekki şarjın bitmemiş bide pasta yapacan.
    maşaAllah subhanaAllah nazar değmez inşaAllahhh...amin.
    bak şimdi yutkundum.ahh önümde olaydı tepsi.
    ellerine sağlık canım pek güzel görünüyor.uzanabilmek için neleri vermezdim şu an:)
    dolapta kabak var bitane sırf kendime aldımdı..ince dilimleyip tost makinesinde cızbız yapıcam..arasına sıcağıyla kaşar koyup yiyicem bi güzel:))))

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM HARİKA BİR YEMEK PAZAR KAHVALTIYA BEKLİYORUM:)
    PASTAYIDA ÇOK MERAK ETTİM BENDE BAYILIRIM HER TÜRLÜ PASTAYA PEK ACEMİYİM AMA BEN:) ELİNE SU DÖKEMEM..

    YanıtlaSil
  6. bunlar sülalacek lezzetliler galiba,nefis gözüküyor..ellerine sağlık cnm..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. çok lezizler..eline sağlık canım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Nefis gözüküyor, mutlaka denicem.. Ellerine saglik.. Benim sayfamda beklerim :))

    YanıtlaSil

Sen de yorum yazmak istermisin?