Cok nefis bir pastaydi sadece tavsiye edebilecegim birsey gercek cilekde kullanmaniz, arasinda o tazecik cileklerin eksisi de olsa on numara olacakmis.
Aslinda yemek koyacaktim ama bu kadar uzun sure askida kalmamin cezasi olsun dedim kendi kendime.
AYRICA 39. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE GONDERIYORUM.
Gonderebilirsem laf aramizda.
MALZEMELER
- 1 paket (40 tane olmasi lazim) kedidili biskuvi
- 2 poset cilekli krem santi ve kopurtmek icin 2 su bardagi sut
- muhallebi icin,3 su bardagi sute,3 kasik un,3 kasik seker,1/2 cay kasigi tuz
- islatmak icin;1.5 su bardagi sut ,4-5 yemek kasigi seker ve 1.5 yemek kasigi kakao
- ici ve suslemesi icin ;cikolata ve hindistan cevizi
- tabani icin; tek kat incecik pandispanta tabani( daha onceki yaptigim bir pandispanyayi uc kata bolup bir katini buzluga atmistim,onu kullandim)
YAPILISI
- Pandispanya tepsiye koyulup kenarina kelepce takilir.
- Isinmis olan sutun icine seker ve kakao ilave edilip cirpilir.
- Kakaolu sutle hafifce pandispanyayi islatalim.
- Sekerli taraflarini islatmadan, kedidili biskuvilerini tek tek islatip ; kelepcenin ic tarafina islak taraf ice , sekerli taraflar disa gelecek sekilde diziyoruz.
- Sut , un, seker, tuz ve istenirse vanilya ile bir muhallebi yapiyoruz( hepsini sogukken tencereye alip, karistirarak pisiriyoruz).Tabi buislemi herseyden once yapiyoruz ve sogutuup icine cirpilmis santileri de ekleyip dolaba kaldiriyoruz.
- Pandispanyanin uzerine santimizi dokup yaydiriyoruz.Uzerine hindistan cevizi ve cikolata serpiyoruz.
- Kedidili biskuvilerini teker teker kakaolu sute daldirip daldirip santinin uzerine diziyoruz.
- Biskuvilerin uzerine santi dokup gene yaydirip, hindistan cevizi ve cikolata kirigi serpip bu islemi biskuvi bitene kadar devam attiriyoruz.Ve en uste santi kalana kadar.
- En uste geldigimizde santiyi sivayip uzerine erittigimiz cikolatanin uzerine hafiften sut koyup karistirip pastanin uzerine spiral cizip bir cubuk yardimiyla cizikler atiyoruz.Pastayi dolaba atiyoruz.
- Iyice dinlenen pastayi kelepceden cikarip soguk soguk afiyetle yiyoruz.
canım çok ta pratik bir tarifmiş..eline sağlık ama bize kalmadı anlaşılan:)sevgiler iyi haftalar canım
YanıtlaSilbenimde yaz aylarında çok sık yaptığım bir lezzettir.
YanıtlaSilharika olmuş ellerinize sağlık.
iyi haftalar. sevgiler.
pasta harika olmuş.ellerinize sağlık.çok beğendim.Kimbilir tadı nasıl güzeldir.Şarlota bayılıyorum ben...
YanıtlaSilsevgiyle kalın,
harika görünüyor ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilYolladığın tarif için teşekkür ederim ellerine sağlık tarifin yayında yeni tariflerle yeniden bekliyorum sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel görüntüsü var eminim tadıda öyledir eline sağlık
YanıtlaSilcanısı iyi gecelr..Ata öksürük ve tıkalı burunla okula devam ediyor.habire doğal gıda takviyesi yapıyorum..ilaçtan bıktık..ya alaacağız ya da doktora mecbur kalacağız yine.öpüyorum...sevgiler
YanıtlaSilpilavada şarlotada bayıldım hayatım ellerine sağlık ikiside süper görünüyor...siz beni yoldan çıkarıyorsunuz yaaaaa bakmayım diyorum dayanamıyorum valla:))) öpüyorum sevgilerimle
YanıtlaSilçok hoş olmuş canım ben böle pastalara çitli pasta diyorum ellerine salık.eminim salatadan memnun kalırsın.
YanıtlaSil