Oncelikle Kandilinizi kutluyorum sonra da bizim oralarin Afyon 'un adetlerinden bahsetmek istiyorum.
Boyle ozel gecelere namaz derler.Namaz gunlerinde genelde bizim hamur kizartmasi olarak bildigimiz pisi basta olmak uzere hamurlu seyler yapilip camide ve komsulara dagitilir.Hamur kokutmak amaciyla yapilir ama komsuluklar pekisir yiyemeyenlerin de yemesine sebep olur.
Allah 'im boyle gunde yapilan dualari , hayirlari hayirlisiyla kabul etsin.
Pisilere gelince benim elim bile dokunmadi hepsini kayinvalidem yapti. Ozendirmek gibi olmasin cook ta guzel oldular.
Tarifini bir iki gune kadar yazarim insallah simdi kizim uyuyor o uyanmadan bu kadarini yetistirmeye calisiyorum.
Ve sim di yaziyorumMALZEMELER
- 1 kg un
- 1 paket( 1-2 caykasigi) toz maya
- 1 tatli kasigi seker
- 1 tatli kasigina yakin tuz
- Varsa 3-4 yemek kasigi toz pure
- 1 cay kasigi corekotu
- 1 caykasigi susam
- Aldigi kadar su
- Kizartmak icin bol siviyag
YAPILISI
- Maya, ilik su, seker bir kapta bekletilir
- Un, tuz, pure, corekotu, susam ve kopurmus olan maya karistirma kabina alinir ve su eklenerek yogurulur.Kulak memesinden daha yumusak bir hamur elde edilir.
- Hamur dinlendirilip mayalandiktan sonra, ufak parcalar kopariyoruz.
- Bezeleri yag yardimiyla elimizle genisletiyoruz.
-Pisileri kigin yagda alt ust kizartiyoruz ( ilk tencereye attigimizda catal yardimiyla deliyoruz ki kabarmasinlar).
Ben de Afyonluyum ama sevmiyorum bişileri. Kandiliniz mübarek olsun...
YanıtlaSilcanım arkadaşım benim...senin de kandilin hayırlı olsun.kayınvaldenin de ellerine sağlık..çok öpüyorum.sevgiler
YanıtlaSil