17 Haziran 2011 Cuma

YASLANMAK MI BUNUN ADI YA DA ONLARLA COCUKLUGUNU YENIDEN YASAMAK MI?

Guldugunde, olmasa da 35 disi birden gorunen kahkahalari taa kalbinden gelen kizim, Merve'm. Bu sene okula gitme hevesinin zirvesini yasayan , seneye annesini gunde 6-8 km yurutecek olan ama bu bana nedense hic koymayacak gibi olan, misafir gelecegi zaman yardim etmek icin orayi burayi olur olmaz bezlerle silip, beni yeniden temizlemek zorunda birakan, denizin icinde kalip eve gelmek istemeyen , et haric bana yiyecek zorlugu yasatmayan baktigimda cigerimin cizzzz ettigini duyduran kizim Merve'm.
Bu da haftada bir kez anca gulucuk atan, ciddi, karakterli, disiplinli, yeni yeni yuruyen,ben cami sildigimde arkamdan yetisip tukruklerini cama yaydiran, sù sù diye arkamda dolanip gun boyu sut icmek isteyen, banyoya giren insani olesiye kiskanan,beni bir daha asla dogurmam dedirten,ben odasini ve oyuncaklarini toplarsam oynamaya baslayan , goz goze geldigimizde gelip copp diye opucuk konduran, dertten anlayacakmis gibi duran ve heer gordugunu yemek isteyen bu minik fare de benim oglum Ata'm.
Burada Merve hanim bize yemek yapma sanatinin inceliklerini anlatiyor.
Uzerindeki onlugu de ovunmek gibi olmasin annecegizi elleriyle dikti, degerlendirme amacli.
Onlar dogali bir bakiyorum 21 yasimdayken ne zaman 24 e geldim anlamadim, dedim yaslaniyormuyum? Ama onlarla cocuklar gibi de egleniyorum diye dusundum, sonra gene dedim ki cocuklar gibi kelimesini kullandigima gore yaslanmaya basliyorum herhalde ama ben onun adina sorumluluk diyorum laf aramizda.
Caninizi sikip gozunuzu yorduysam ozur dilerim.

6 yorum:

  1. canim nasilsin gorusmeyeli??:))iyi haberler bekliyordun en son umarim bekledigin gibi olmustur hersey...ne guzel ifade etmissin minikleri gercekten yaslanmakmi cocuklugu yasamakmi ben halen cozemedim;))bazen diyorum iste omrumu yiyen sizsiniz sonra donup bakiyorumki omrume omur katanlar karsimda:DD Allah'im isteyen herkese nasip etsin ve onlari bizden ayirmasin insallah!!benim Eymen beyde yuruyor yklasik 1 aydir ve hertarafi karistiriyor resmen bir fare yaww:)) neyse simdi cenem duser filan aeol canim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba su aralar diyetteyim yazinizi okudum ve kitabi cok merak ettim ben almanyada yasiyorum.Yukariya yorum birakamadim ben de burdan ulasmak istedim E_mail adresinizide göremedim kitabin adini yazaesaniz sevinirim.simdiden tesekkürler

    YanıtlaSil
  3. Rejimimin ismi dukan. Dr Pierre Dukan in deneyimlerinden ortaya cikan 4 asamali degistirilmis bir protein rejimi(digerleri kadar zararli degil)
    Kitaba ulasamam dersen; (fransizcayi da cevirme imkanin varsa) dukaneaute, dukanette, dudu,dukan gibi sitelere goz atabilirsin canim.

    YanıtlaSil
  4. Cok tesekkürler bende ayni sizin gibi emzirirken daha cok kilo aldim,ayni sizdeki gibi canim durmadan tatli istiyor aciktimi ellerim titriyorum umarim bende sizin gibi dayanip kilo verebilirim.Cok sagolun...

    YanıtlaSil
  5. Ne oldu bilmiyorum cok zor yorum birakiliyor.
    Sagol canim hala postumun okundugunu gormek mutlu etti( oooonca aradan sonra)
    Rejim yapmak istersen kaynaklara da ulasamazsan yardim edebilirim aldigim notlardan falan.
    Bebis de (ne kadar oldu bilmiyorum ama) Allah sizlerle buyumesini nasip etsin , acisini gostermesin.

    YanıtlaSil
  6. Aminnnnn.Kizim 1 yasina giricek.Bende o zaman birakicam emzirmeyi.Ondan sonra basliycam diete.kitabi biraz internetten arastirdim bende dayanabilirmiyim diye düsünüyorum acikcasi.disari cikdiginizda ne yiyorsunuz mesela yada simdiye kadar hic kacamak yapmadinizmi.Mesela ekmeksiz ben asla doymuyorum.aslinda merak ettigim cok sey varda diete tam basladigimda size sorabilirim..

    YanıtlaSil

Sen de yorum yazmak istermisin?