26 Şubat 2009 Perşembe

KRAL TACI PORTAKALLI PASTAM

Aaaaa gene mi portakalli pasta dediginizi sanki duydum gibi oldu. Ama bu bizim icin degildi.Esim bir haftaligina yaptigi stajda patronundan cooook memnun kaldigi icin ona hediye goturduk. Insallah begenmislerdir.
Bu tarz suslemeyi acemi sefte gormustum , ondan esinlenerek ben de kendi pastama uyguladim.
Cok zahmetli gibi gorunse de hic zor degilmis.
Tarifi vermem gerekirse Annemin karbeyazi pastasinin pandispanyasinin tarifini kullaniyorum ama nisastam kalmadigi icin yerine un kullaniyorum.

MALZEMELER

PANDISPANYASI ICIN
  • 5 yumurta(sarisi beyazi ayrilmis)
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardagi un
ARA KAT KREMASI ICIN
  • 3 su bardagi sut
  • 3 yemek kasigi un
  • 3 yumurta sarisi
  • 7-8 yemek kasigi seker
  • 1 /2 cay kasigi tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
  • 1 kutu(20 cl) sivi krema
PANDISPANYAYI ISLATMAK ICIN
  • 1.5 su bardagi portakal suyu(ben 4 ya da 5 portakal siktim)
UZERINI SUSLEMEK ICIN
  • 1 su bardagina yakin sut
  • 1 poset krem santi
  • 175 gr lik pastaci cikolatasi(ya da bitter)
  • 1 portakal
  • 1 tart jolesi ve uzerinde yazan malzemeler(su ve seker)

YAPILISI

- Oncelikle pandispanyamizi hazirliyoruz ki ben genelde bir gun onceden yapip dolaba koyuyorum.Yumurtalarin beyazlarini iyice kopurtuyoruz.Sonra sekeri koyup gene iyice karistiriyoruz.sonra yumurta sarilarini koyuyoruz gene iyice karistirip un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yedirince yaglanmis tepsiye dokup onceden isinmis 175 ° lik firinda 30- 40 dakika arasi pisiriyoruz.

- Cikolatamizi eritip(ben mikrodalgada erittim) dumduz bir tepsiye serdigimiz yagli kagidin uzerine incecik ve koseli bir sekilde yaydiriyoruz.Dolaba kaldiriyoruz.

- Ara kat kremasi icin ;sutu, sekeri,yumurtayi, unu ve tuzu tencereye alip ocaga koyuyoruz.Karistira karistira muhallebi kivamina getiriyoruz.Ocaktan indirmeden vanilya ve portakal kabugunu da dokup ara ara karistirarak sogumaya birakiyoruz.

- Sivi kremamizi mikserle krem santi kivamini yakalayincaya kadar cirpiyoruz ve soguyan kremanin uzerine dokup mikserle karistirmaya devam ediyoruz.

- Iki kata boldugumuz pandispanyanin ilk katini kelepceli kaliba aliyoruz.Portakal suyu ile islatip kremayi uzerine dokuyoruz.Ikinci kati kapatip gene portakal suyu ile islatip buzluga atiyoruz. 1-2 saat dinlendiriyoruz.

- Buzluktan aldigimiz pastayi suslemeye baslayabiliriz.Sut ile cirptigimiz krem santiyi yariya bolup yarisiyla uzerin siviyoruz.Yarisini da sikma torbasina dolduruyoruz.Sikma torbasindaki santi ile pastanin uzerine istedigimiz sekli verip ortasina kesmis oldugunuz portakallari dizip uzerine hazirlamis oldugumuz joleyi dokuyoruz.

- Kagidin uzerinde iken kesmis oldugumuz cikolatalari da kenarlara yerlestiriyoruz.

- Size kalirsa afiyet olsun.



2 yorum:

  1. bence beğenmezse ayıp eder...çok güzel görünüyor.eline emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. MÜKEMMEL GÖRÜNÜYOR..ELLERİNİZE SAĞLIK....

    YanıtlaSil

Sen de yorum yazmak istermisin?