MALZEMELER
PURE ICIN
- - 6 patates(haslanmis)
- - 1 su bardagi sut
- - 2 yemek kasigi kasar rendesi
- - 1 yemek kasigi tereyagi
- - tuz, karabiber
KOFTE ICIN
- - 500 gr kiyma
- - 2 rendelenmis sogan
- - 5 yemek kasigi cekilmis bayat ekmek
- - 1 yumurta
- - 1 bulyon
- - 2 damla limon suyu
- - tuz, karabiber, pulbiber, nane , siviyag
UZERI ICIN
- - Dilimlenmis domates
YAPILISI
- Koftelik malzemeleri karistirip yoguruyoruz.Parmaktan biraz daha kalin sekil verip bir tabaga dizip uzerini kapatip dolaba aliyoruz.
- Haslanmis ve daha halen cok sicak olan patatesleri baska bir tencerenin icine soyup, eziyoruz.
- Patateslerin uzerine sutu ve tereyagini alip catalla karistiriyoruz.
- Sutu ceken patateslere tuz, karabiber ve kasari ekleyip altini kapatiyoruz.Karistirip sekil vermek icin tepsimize dokuyoruz(tepsimizi onceden sutle hafifce islatabiliriz yapismamasi icin).Tepsinin uzerine bir kapak kapatip sonrada bir havlu kapatiyoruz.Sogumamasi icin
- Kofteleri kizartip; ters cevirdigimiz purenin uzerine aliyoruz.
- Kofteleri kizarttigimiz tavada domateslerimizi de kizartiyoruz. Onlari da koftenin uzerine aliyoruz.Yemegimiz hazir.
NOT
- Pure 4 porsiyonluk cikiyor ama kofteyi biraz azaltabilirsiniz cunku kisi basi 7 ser kofte yedik. Ama devir hesap devri oldugu icin kismakta yarar var derim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen de yorum yazmak istermisin?