17 Haziran 2011 Cuma

YASLANMAK MI BUNUN ADI YA DA ONLARLA COCUKLUGUNU YENIDEN YASAMAK MI?

Guldugunde, olmasa da 35 disi birden gorunen kahkahalari taa kalbinden gelen kizim, Merve'm. Bu sene okula gitme hevesinin zirvesini yasayan , seneye annesini gunde 6-8 km yurutecek olan ama bu bana nedense hic koymayacak gibi olan, misafir gelecegi zaman yardim etmek icin orayi burayi olur olmaz bezlerle silip, beni yeniden temizlemek zorunda birakan, denizin icinde kalip eve gelmek istemeyen , et haric bana yiyecek zorlugu yasatmayan baktigimda cigerimin cizzzz ettigini duyduran kizim Merve'm.
Bu da haftada bir kez anca gulucuk atan, ciddi, karakterli, disiplinli, yeni yeni yuruyen,ben cami sildigimde arkamdan yetisip tukruklerini cama yaydiran, sù sù diye arkamda dolanip gun boyu sut icmek isteyen, banyoya giren insani olesiye kiskanan,beni bir daha asla dogurmam dedirten,ben odasini ve oyuncaklarini toplarsam oynamaya baslayan , goz goze geldigimizde gelip copp diye opucuk konduran, dertten anlayacakmis gibi duran ve heer gordugunu yemek isteyen bu minik fare de benim oglum Ata'm.
Burada Merve hanim bize yemek yapma sanatinin inceliklerini anlatiyor.
Uzerindeki onlugu de ovunmek gibi olmasin annecegizi elleriyle dikti, degerlendirme amacli.
Onlar dogali bir bakiyorum 21 yasimdayken ne zaman 24 e geldim anlamadim, dedim yaslaniyormuyum? Ama onlarla cocuklar gibi de egleniyorum diye dusundum, sonra gene dedim ki cocuklar gibi kelimesini kullandigima gore yaslanmaya basliyorum herhalde ama ben onun adina sorumluluk diyorum laf aramizda.
Caninizi sikip gozunuzu yorduysam ozur dilerim.