Esimin bayila bayila ve gene bayila yedigi bir yemektir.Zavalli patlican sevmeyen ben ise etrafindaki patateslerle yetiniyorum.
MALZEMELER
- - 4 ufak boy patlican
- - 400 gr kiyma
- - 1 sogan
- - 2 domates
- - bir tutam maydonoz
- - 1 biber
- - 3 patates
- - 1+1 cay bardagi su
- - 1 bulyon
- - 1 yemek kasigi salca
- - siviyag, tuz, karabiber, pul biber
YAPILISI
- Patlicanlar pijama seklinde soyulur, yikanir, eger mikrodalganiz varsa en yuksek derecede yumusamaya baslayincaya kadar (10 dk) pisirilir.Yoksa; tavada, kizgin yagda kizartilir.
-Ayni anda ince dogradigimiz soganlari , biberi, kiymayi , domatesi, salcayi,bulyonu, maydonozu, tuz ve baharatlari da ilave ederek soteliyoruz ve 1 cay bardagi suyumuzu da ilave edip iki tasim kaynatiyoruz.
- Patatesleri de soyup, irice dograyip, patlicanlari kizarttigimiz tavada hafifce cok yumusatmadan kizartiyoruz.
- Bu arada kizattigimiz patlicanlari firin tepsimize aliyoruz.
- Birer catal ve bicak yardimiyla patlicanlara bir cizik atip, o cizigin icini catal ile gel git yaparak cukurlastiriyoruz.
- Olusan cukurlara kiymali harci bolusturuyoruz.
- Kiymali harcin tenceresine; kalan 1 cay bardagi suyu dokup kaynatiyoruz.
- Kizarttigimiz patatesleri, patlicanlarin yanina diziyoruz.
- Kaynayan suyu tepsiye dokup; onceden isittigimiz firinda (250°)15-20 dk pisiriyoruz.
NOT
Ben karniyariklarin uzerine; rendelenmis kasar serpip oyle firina veriyorum(tabi evde varsa).