" Ne tavsan mi? " dediginizi duyar gibiyim.Esim markette gorunce dayanamiyor. aliyoruz.Sade haliyle cok agir oldugu icin bizim evde hep bu sosla yapilir. Esim de bayila bayila yer.
MALZEMELER
- -1 butun tavsan
- - 2 sogan
- - 3 domates
- - 1 kasik salca
- - 1 bulyon
- - 1 kase kadar su
- - siviyag, tuz, arzuya gore baharat
YAPILISI
- Tavsani parcalara ayirip, yikayip, suzuyoruz. Bir tavada siviyag ile kizartiyoruz.
- Baska bir tavada; gelisi guzel dogradigimiz soganlari , rengi degisene kadar soteliyoruz.
- Rendeledigimiz domatesleri soganlarin uzerine alip, sotelemeye devam ediyoruz.
- Sotelenmekte olan domates ve soganimizin uzerine salca ve baharatlari ekliyoruz. Bir iki cevirdikten sonra suyumuzu ekleyip kaynamasini bekliyoruz.
- Kaynayan sosumuzun uzerine; tavsani ekleyip, kisik ateste etler yumusacik olana kadar pisiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen de yorum yazmak istermisin?