Ismini turkce olarak bilmedigim icin yazip yazmamakta kararsizdim. Su internet nelere kadir; bir tikla endive in frenk salatasi oldugunu ogrendim. Daha onceleri adini duymustum ama kendisini gormek nasip olmamisti.Fransa' ya geldigimde ogrendim tadini tuzunu. Ilk baslarda hic yiyemedim , ama simdi kis aylarindaki favori salatam diyebilirim.
MALZEMELER
- - 2 frenk salatasi
- - 2 havuc
- - 2 haslanmis yumurta
- - mor lahana
- - mayonez
- - sirke
- - zeytin yagi
- - tuz
YAPILISI
-Frenk salatalarini irice dograyip suda 15 dk islatiyoruz(acisini almak icin).
- Diger salata malzemelerini dograyip, frenk salatasini da suzdurup karistirma kabina aliyoruz.
- Mayonez,sirke ve yagdan sos yapip; salatanin uzerine gezdiriyoruz.
- Salatanin tuzunu ekleyip karistiriyoruz,daha sonra yumurtalari dograyip hafifce karistirip servis yapiyoruz.(Ben yumurtali sevmedigim icin bu resimde yumurta yok)
NOT
- Diyabetli olanlar icin bir tarif veriyorum sayilir ; frenk salatasini Ortadan ikiye bolup haslayip limon sikarak yiyebilirsiniz.
- Frenk salatasini marulu kullandiginiz hemen hemene her alanda kullanabilirsiniz.(sandwichlerde,makarna salatasinda,normal salatalarda vb...)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen de yorum yazmak istermisin?