Tadini bir kez aldiktan sonra unutamayacaginiz citir citir , kat kat, bir lezzet.Gecen gun kayinvalidem misafirlerimize yapmisti *****(5 yildiz ) aldi.
MALZEMELER
*hamuru icin:
- -un
- - tuz
- - su
*katiklamak icin:
- - yogun miktarda tereyagi
- - sivi yag
- - cekilmis ama kitirli kalmis hashas
YAPILISI
- Hamur kulak memesi kivaminda yogurulip dinlenmeye birakilir.
- Iki yumruk buyuklugunde hamur alinip ;yarim cm kalinliginda acilir
.- Tereyagi odasicakligindan biraz daha sicak sekilde eritilip siviyag ve hashasla karistirilir.
-Olusan harctan acilan hamura surulur ve hamur rulo seklinde sarilir.
- Yaptigimiz hamuru dinlendirirken diger hamurlari katiklayabiliriz.
- Hamurumuz 10 dk kadar dinlendikten sonra 3 parmak kalinliginda kesiyoruz
.- Olusan her parcayi merdane yardimiyla yuvarlakca acip bir sacta yad tavada cevirerek ve yaglayarak kizartiyoruz.
NOT Ayran ve domates,salatalikla cok yakisiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen de yorum yazmak istermisin?