10 Mart 2009 Salı

TENCEREDE FINCAN KEKI



Sagolsun "yersofrasi"arkadasim tarifi onda gorur gormez denedim ve icine fazladan bir sey daha ekledim cok nefis, pratik bir lezzet oldu . Cok tesekkur ediyorum.Cikolata manyaklari icin bire bir.Tarifim annemin komsusu Fecnur abla icin gelsin.

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 1 caybardagi sut
  • 1.5 cay bardagi seker
  • 2 cay bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 6 tablet bitter cikolata

YAPILISI


- Yumurta ve sekeri cirpiyoruz.Sutu ve dger malzemeleri de ekleyip normal kek hamuru yapiyoruz.

- Nescafe fincanlarini yaglayip iclerine yarisina kadar kek hamurunu dokuyoruz. Iclerine birer tabletcik cikolatayi atiyoruz ki onlar en altina gidiyor.
- Fincanlari tenceremize diziyoruz ( normalde alti adet cikiyor).
- Fincanlarin yarisina gelecek kadar tencereye ilik su dolduruyoruz.
- Tencerenin agzina kagit havlu kapatip , kapagini ortuyoruz.
- Atesin uzerinde 20 dakika kapagi acmadan pisirip, 15 dakika gene acmadan alti kapanmis olarak buhariyla demlendiriyoruz.
- Ilk sicakligi cikinca tabaga ters cevirip yiyoruz.
- Ben gunduz yaptim kekleri fincandan cikarmadim (yedigim haric) ve aksam servisten once ayni suyunda 20 saniye isittim cikolatalari yeniden erimis oldu. Sanki yanardagdan lavlar cikiyormus gibi cok guzel oldu.