- - 4 yumurta (sari- beyaz ayrilmis)
- - 2 yemek kasigi seker
- - 2 yk tuz
- - 1 lt sut (sicak)
- - 2 tatli kasigi maya
- - 1 su bardagi sivi yag
- - beyaz peynir( yumurta buyuklugunde)
- - 1/2 subardagi sicak su
- - aldigi kadar un (1 kg ve 6.5 su bardagi koydum 2 kg falan yapar herhalde toplamda)
IC HARCI ICIN
- - Beyaz peynir
- - Rendelenmis kasar peyniri
- - Maydonoz
YAPILISI
-Sicak su , seker ve mayayi cambir kasede elimizle karistirip mayalanmaya birakiyoruz.
- Yumurtalarin beyazlarini koputuyoruz (bembeyaz)- yogurma kabina 1 kg unu aliyoruz ve uzerine tuz , yag, peynir, yumurta aklari ve hafif karistirdiktan sonra sicak sutumuzu aliyoruz yavas yavas ekliyoruz ve ayni anda un da ekliyoruz.
- Kulak memesinden biraz daha yumusak olan bir hamur elde edip mayalanmaya birakiyoruz.
- Elimize biraz yag surup hamurda parcalar kopararak bezeler yapiyoruz.
- Bezeleri elimizle cay tabagi buyuklugunde acip icine harcimizi koyup kenarlarini topladiktan sonra yuvarlak yapiyoruz.
-Yaglanmis tepsiye dizip uzerlerine yumurta sarisi surdugumuz pogacalari onceden isinmis firinda 180 ° de pisiriyoruz.
NOT
- Bu malzemelerden 4 tepsi pogaca cikiyor. Yaklasik 70-80 tane oluyor
- Eger cok yaparsaniz ve gozunuze cok gelirse derin dondurucuya atip , istediginiz zaman cikarip ,isitip yiyebilirsiniz.Tazecik kaliyor ve tadini kaybetmiyor.Haftaya kizimin dogumgunu ben bir poset attim.Cocuklu olunca insan kendini garantide hissetmek istiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen de yorum yazmak istermisin?