Yilbasi icin gorumcemlere gittik. Bu pastayi ve pogacalari goturdum.Makaronlarim guzel gorunselerdi onlarda giderdi ama bu haliyle bile bir saatte ortadan kalktilar.Pastamin icini goruntuleyemedim . Malum, durun , yemeyin, ben bir fotograf cekeyim diyemedim.Pandispanyayi gostermek isterdim nasil beyaz, pofuduk pofuduk oldugunu ama bi dahakine artik.Tadi damagimizda kalan pir pasta oldu.
- - 5 yumurta (beyaz- sari ayrilmis)
- - 1 su bardagi seker
- - 1 paket nisasta
- - 1 paket kabartma tozu
ARA KAT ICIN
- - 1.5 su bardagi sut
- - 4 yemek kasigi seker
- - 1.5 yemek kasigi un
- - 2 yumurta sarisi
- - 1 paket likid krema (20 cl)
KAPLAMAK ICIN
- - 2 su bardagina yakin sut
- - 2 poset krem santi
- - gida boyasi
SUSLEMEK ICIN
- - 1 avuc ceviz
- - 1 bar rendelenmis cikolata
YAPILISI
- Yumurta beyazlari kopurtulur.
- Uzerine seker eklenir mikserle karistirmaya devam edilir.
- Sarilar eklenir gene iyice karistirilir.
- Nisasta ve kabartma tozu eklenir, gene iyice karistirilir, yaglanmis 26cmlik kelepceli tepsiye koyulup yarim saat hic acmadan 35-40 dk arasinda 175° de onceden isinmis firinda pisirilip sogutulur ve uc kata ayrilir.
- Sut , krem santi ve gida boyasi mikserle karistirilip renkli bir krem santi elde edilir ve dolaba koyulur.
- Sut, seker, un,yumurta sarilari,tuz bir tencereye alinip muhallebi kivamina getirilinceye kadar karistirarak pisirilir ve sogumaya birakilir.
- Ayni anda likid kremayi mikserle cirpip krem santi kivamina getiriyoruz ve soguyan krema ile karistiriyoruz.
- Pastamizin ilk katina renkli krem santimizden suruyoruz.
- Ikinci kata yaptigimiz kremayi suruyoruz.
- Son kati da kapatip uzerini krem santi ile kapliyoruz.
- Istedigimiz gibi susleyip dolapta en az 2 saat dinlendiriyoruz.
NOT
- Bu pasta 10-12 porsiyonluk.
- Kremalarin birinci ve ikinci katini dokerken kelepceli kalibin icinde yapip 45 dk buzlukta dinlendirirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.Pasta katlarinda kaymalar meydana gelmez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen de yorum yazmak istermisin?