MALZEMELER
- - un
- - tuz
- - sicaaak su
YAPILISI
- Un , tuz ve sicak su goz karari ayarlanir ve yogurulur.
- 10 dakikalik dinlenme suresinin ardindan hamur bezelere ayrilir ve bir 10 dk daha dinlendirebilirsiniz.
- Bezeleri un ve oklava yardimiyla bicak sirti kalinliginda , hatta biraz daha kalin olabilir, aciyoruz.Inanin cok kolay.
- Olusan yufkalari temiz bir sofra bezine seriyoruz ( diger yufkalari acincaya kadar).
- Tum hamur bitince; ilk yaptigimizdan baslayarak, once uzerine hafiften un serpiyoruz, iki parmak kalinliginda uzun seritler kesiyoruz.
- Elde ettigimiz uzun seritleri ust uste koyup; gelisi guzel kesiyoruz ( cok ince kesmeye calismayin firinda kizaracagi icin cabuk kuruyabilir) .
- Olusan makarnalari unladigimiz tepside 250-260 ° de ara ara karistirarak kizarmasini sagliyoruz.
-Kizaran eristeleri temiz bir sofra bezine dokup 3-4 saat sogumasini bekliyoruz ve dinlendiriyoruz.
-Soguyan eristeleri ister posete ister saklama kabina koyup hic rutubetsiz bir yerde sakliyoruz.
NOT
- Pismisini daha sonra goruntulu olarak gosterecegim.
- Sakala carpan corbasi da kizarmamis haliyle yapinca nefisss oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen de yorum yazmak istermisin?