- - 2 adet yuvarlak milfoy
- - 250 gr kiyma
- - 1 iri sogan
- - 1 domates
- - 1 tutam maydonoz
- - tuz, baharat, yumurta sarisi, siviyag
YAPILISI
- Soganlari incecik dograyip, yag ile birlikte tavaya aliyoruz.
- Pembelesen soganlara kiymayi ilave edip karistiriyoruz.
- Kup dogradigimiz domateleri de ilave ediyoruz, karistiriyoruz.
- Tuz ve istediginiz baharatlari ekleyip karistiriyoruz.
- Ince dogranmis maydonozlari ekleyip, ocagin altini kapatiyoruz, karistirarak iyice sogutuyoruz.
- Yuvarlak olan milfoyleri yariya kesip D seklini veriyoruz.
- ic harci yarim dairelerin yarisina dokuyoruz, bolusturuyoruz.Bos kalan diger yarisini da uzerine kapatip kenarlarini parmak uclarimiz ile bastiriyoruz.
- Yumurta sarisini firca yardimi ile milfoylerin uzerine suruyoruz.
- Onceden isinmis 225° lik firinda pisiriyoruz.
NOT
- Ben et urunlerini tuketmeyi fazla sevmedigim icin kendime patatesli yaptim (soganla patatesi kavurup, tuz ve karabiber ekip karistirin) sonuc mukemmeldi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sen de yorum yazmak istermisin?